Med smak av Afrika

En kort guidning genom Klotets ”afrikanska sortiment”, därtill litteraturtips, högläsning, smakprov och  försäljning – den 22 april, dagen före Världsbokdagen, bjöd Klotet på en speciell Afrika-kväll.

Vi pratade om människor bakom de varor som Klotet säljer. Divine-chokladen var ett exempel som illustrerade rättvis handelns möjligheter, likaså Streetwires pärliga underverk eller Eswatini kitchens marmelader.
Maud Hell, Klotet-medlem med passionerat intresse för Sydafrika tipsade om inspirerande litteraturkällor som Världslitteratur.se  och om en internetbaserad bokcirkel om afrikansk litteratur. Vi andra fyllde på och gav egna tips. Medlemmar i Föreningen SAFRAN (Södra Afrikaföreningen i Skåne) informerade om sina aktiviteter. SAFRAN är en trogen återförsäljare av Klotets varor, men hur alert och engagerat denna förening arbetar, det visste inte alla; vi imponerades över att bl. a. Doris Lessing och Henning Mankell är hedersmedlemmar i SAFRAN! Tina Frennesson, flitig novellbloggare, fångade oss med två noveller, ”Hjärtats nålar” och ”Rivalen” , båda ur novellsamlingen Kärlek x 21; den finns även att låna på folkbiblioteken i Lund.

På den ljusa vårkvällen såg vi hur det hektiska livet utanför Klotets stora skyltfönster sakta lugnade sig. Inne i butiken njöt vi av den välsmakande chokladen och nästan trollbands av Tinas läsning – denna kväll gav mersmak!

Mauds lista över litteraturtips!

2013 bokdagen

, , , ,

Kommentarer inaktiverade.