World Fair Trade Day på Lundaloppets dag

Världen över firas World Fair Trade Day men i Lund är detta inte det mest framträdande inslaget som infaller den andra lördagen i maj. Lundaloppet med alla sina tusentals deltagare är den helt dominerande händelsen.

Trots detta höll en klunga levande bananer Fair Trade fanan högt på Stortorget när styrgruppen för Fairtrade City Lund tillkännagav pristagaren Fair Trade Framsteget 2013. Det blev Emma Gullstrand, en i Lund uppskattad och idérik eldsjäl inom Fair Trade & Fairtrade! Pristagaren förärades även en presentkorg från Klotet och det gläder oss särskilt att just Emma fick den, hon är välkänd även för många av Klotets medlemmar.

På Klotets butik bjöd vi denna dag på kaffe och te och provsmakning av nya mumsiga Divine chokladkakor. Vi hade just fått hem både smoothies och juicer, som Maggan försökte prångla ut som svala drycker till hågade påhejare av löparna. Framgången var dock icke enastående, inte ens polisen var törstig.

Eva och Ingegerd höll ställningarna i butiken och lyckades bättre med serveringen av varma drycker.

Att sälja med hjälp av en Klotet-cykel är en idé som vi kan utveckla. Nästa gång vågar vi oss längre bort från butiken, till de ställen där hejaklackarna är törstigare eller i väntan på löparskaran vill knapra på några rättvisesnacks!

Emma Gullstrand        WFTDay2013

,

Kommentarer inaktiverade.