Kura skymning med oss!

Måndagen, 11. november: Kura skymningsveckan inleds och i hela Norden är det tid för högläsning!
Årets tema är Vinter i Norden. Här i Skåne är det snarare blöttochblåst-hösten som väntas, men Klotets butik är ändå en perfekt plats för en stunds skön avkoppling med högläsning om nordisk vinter. Låt dig överraskas vilket romanutdrag vi lyssnar till! Och så varvars högläsningen med ett litet strövtåg bland hyllorna och vi visar varor från sydliga länder som just så här års skänker oss härlig värme. En kopp rykande varmt vinterte eller varm vinterpunsch avrundar.

Måndag, 11 november, kl. 18.15 – 19 i Klotets butik

Medlem eller inte än-medlem eller icke-medlem:
Anmäl dig gärna! 046-14 11 14 eller  klotet83@gmail.com

Varmt välkommen!

Kura3          Kura1        kura2

 

Kura skymning ingår i projektet Nordisk Biblioteksvecka som anordnas av Föreningarna Nordiska Förbundet sedan 1990-talet. Högläsningen har varje år ett centralt tema och det rekommenderas även Kura Gryning för skolbarn. Kura Skymning görs nu mera på många platser runtom i Norden, inte bara på biblioteken. Här kan du läsa mer.

Man kan googla sig lite klokare om fenomenet Kura skymning. Här är ett exempel på en personligt hållen förklaring. Enligt Vårdguiden är Kura skymning en form av ”Mindfullness i vardagen”. Att vi förutom kura även kan hålla, vila eller fira skymning – detta står att läsa i  Svenska Akademiens ordbok.

, ,

Kommentarer inaktiverade.