Julstöket på Kulturen

Mer än 10.000 besökare på Julstöket nu i helgen – Kulturen var fullt med tomtar, ljus, grankransar, bröd, ostar, marmelader, saffransbullar, glögg, choklad, korv, honung och allt annat som hör julen till. På lördagen kändes det dock tidvis glest med besökarna på det lilla torget vid Borgarhuset där Klotet traditionellt har sitt marknadsstånd. På söndagen tog det sig och vi sålde rätt mycket av vårt innehållsrika urval av juliga produkter. Alltid är det också några som passar på att hälsa och småprata, och det beröm Klotet får för butiken och engagemanget inom Fair Trade gördet extra roligt att vara med på Julstöket.

I år sålde vi under båda stök-dagarna för sammanlagt drygt 4.000 kr, klart mer än förra året. Kanske skulle vi ha räknat antalet köpare? Julmarknader är ju ett tillfälle för småköp, så 4.000 kr betyder att det var många som handlade.

Även i butiken hade Klotet traditionellt öppet lördag och söndag. Skyltsöndagen brukar emellertid inte vara någon försäljningshöjdare – vid sådana tillfällen märks att butiken ligger i utkanten av de attraktiva handelsområdena. Den här söndagen fick dock våra butiksvärdar knappast någon lugn stund alls; ett oväntat stort antal kunder letade och fann julklappar.

(Fair Trade-)Julhandeln har kommit igång!

julstok3   julstok2   julstok1

Den som missade eller vill läsa om: Sydsvenskans lilla artikel om Julstöket

Kulturens fb-fotoalbum från Julstöket.

,

Kommentarer inaktiverade.