Julgåvor till universitetets anställda

Klotet julmössa

På Lunds universitet finns drygt 7.000 anställda – forskare, lärare, tekniker, ledare, administratörer, entreprenörer. När universitetet nu även ingår i nätverket i Fairtrade City tänkte vi på Klotet att kanske fler anställda kunde få en rättvis julgåva av sin chef och inhandlad på Klotet? Åtminstone någon gång. Hittills har endast enstaka personalansvarige upptäckt Klotet för att skaffa julgåvor. I år förberedde vi oss för att kunna erbjuda extra fina julpresenter även vid större beställningar. En flyer och en webbsida med inspirerande exempel skulle informera mera. Men hur sprida detta på bästa sättet?

Vi försökte följande:

Två Klotet-volontärer började med att leta namn och adresser på kontaktpersoner via universitets hemsida. Detta började snart likna ett detektivarbete då universitetets personalinformation inte verkade vara helt uppdaterad alla gånger. Därför bestämde sig Carolina och Linda att göra en verklighetsbaserad insats – under vecka 45, mitt i värsta novembervädret, vandrade båda helt enkelt från institution till institution för att leta rätt på rätt person. Med exempel på julgåvor, flyers och paraplyn tog de sig genom det stora universitetsområdet.

Ekonomiavdelningen? Personalavdelningen? Centrala inköpare? Administrationen? Kanslichefer? Prefekter? Avdelningsledare? Möjligheterna verkade vara närmast oräkneliga. Universitetsfolket var mycket behjälpligt med att lotsa våra båda volontärer fram till ansvarig ansvarsperson, på Ekonomihögskolan välkomnades de till och med av en röd matta 😉

Våra volontärer visade stor uthållighet och optimism. De lämnade flyers, uppmuntrande leenden och våta spår på många ställen, skrev uppföljningsmejl och skickade även iväg flyers med snigelpost – vilket resultat allt detta ger inväntar Klotet nu med spänning och i högsta beredskap.

Carolina och Linda, ni var Klotets pionjärer – oavsett hur resultatet av er julgåvoinformationsvandring blir så har vi lärt oss hur vi kan göra (bättre) inför nästa års jul!

Goda, rättvisa julklappar åt så många anställda som möjligt vid Lunds universitet, det önskar vi  oss!

PS. Om du själv, kära läsare, vet någon julklappsansvarig vid Lunds universitet, tipsa hen gärna!
Här finns detaljer.

 

julpersonal

,

Kommentarer inaktiverade.