Vårt sortiment

IMG_6976

Fair Trade – annorlunda och ändå inte

Klotet har Sveriges bredaste sortiment av Fair Trade-varor. En del varor finner du endast här i butiken på Stora Tomegatan, om du så letar över hela Sverige eller i e-handeln.

Mer än 80% av butikens sortiment är rättvist producerade varor. Det är både hantverk, dvs. produkter för heminredning och förvaring, leksaker, smycken mm, och ”dagligvaror”, dvs. livsmedel som kaffe, te, kakao, choklad, naturgodis, råsocker, gryn, kryddor, olivolja mm.

Vår specialitet är produkter från småskaliga Fair Trade-producenter, de som inte passar in i de stora kedjornas försäljningskoncept. Och eftersom Fair Trade är en växande rörelse kan vi allt oftare ta in nya, spännande varor. Det är kvalitetsvaror som dessutom uppfyller många konsumenters önskemål: de produceras av ambitiösa och duktiga hantverkare eller odlare under acceptabla arbetsförhållanden för en rättvis lön och med hänsyn till miljön.

Klotet är även en butik för många sinnen – du känner på materialet och ser formerna, du tar in dofter och ibland kan du provsmaka. Därtill kan vi ge dig berättelserna om varorna och om människorna bakom.

Vi är en unik butik! Kom gärna in!

 

KlotetDrake_Kudde2

Tillbaka till ”I butiken”.