I butiken

i-butiken-1

Fair Trade, kundvänlig och mycket mer

Klotets butiksverksamhet drivs av en professionell deltidsanställd som vid sin sida har ett trettiotal engagerade butiksvolontärer samt ett halvdussin kunniga inköpare. Föreningens styrelse bär det övergripande ansvaret.

En butik som alla andra – men ändå inte

Ingen annan butik i Sverige har ett sådant brett sortiment av rättvist producerade varor. Mer än 80% av våra produkter är tillverkade eller odlade utifrån ett hållbarhetsperspektiv, med omtanke för människan och miljön.

Storytelling

Vi kan ge dig berättelsen om produkterna och om människorna bakomVåra hantverksprodukter tillverkas utan hjälp av storskalig automatisering eller mekanisering. Många arbetsmoment utförs i handarbete och stycktalen är mycket begränsade. Många ingredienser till matvarorna odlas ekologiskt på små åkerstycken eller i mindre plantager.

Non profit

Som ideell förening utan eget vinstintresse har Klotet endast minimala prispåslag på produkterna. Omsättningen ska i första hand täcka de återkommande omkostnader som även andra butiker har: hyra, el, telefon, dator, bankavgifter, försäkringar, kontorsmateriel  mm. Eventuellt överskott återinvesteras i verksamheten.

Butikslokalen öppnas även utanför öppettiderna. Den används för volontärsträffar  och bokas även av icke-medlemmar för exempelvis chokladprovning med kompisgänget, afterwork och liknande privata arrangemang.

Titta in även i Klotets webbshop:Länk till Klotets webbutik/webbshop