”KLOTET”

Katarina Mazetti handlar rättvist på Klotet i Lund.

En del i den globala Fair Trade-rörelsen

För medlemmar och stamkunder är vi ”Klotet”. Vi är en ideell förening utan eget vinstinstresse och började, för mer än 30 år sen som alternativbutik i kyrklig regi. Namnet var då ”Tredjevärldsbutiken Klotet” och under ett par år fanns även ”Lilla Klotet”. Några glimtar från de första åren visar vi här.

Klotet är genom sitt medlemskap i riksorganisationen Fair Trade Återförsäljarna medlem i World Fair Trade Organization (WFTO), i Fairtrade Sverige och även i Nätverket rättvis handel.

Konsumera kvalitet med gott samvete

Upptäck Klotets webbutik – klicka här!

Som världsbutik är Klotet en del i Fair Trade-länken mellan konsumenter i västvärlden och producenter i syd, dvs. i Afrika, Asien och Latinamerika. Samarbetet med producenter, importörer och konsumenter baseras på dialog, öppenhet och respekt.

Föreningen för Världsbutiken Klotet i Lund (grundad 1983)
Styrelsen: 7 ledamöter, mandatperiod 1 eller 2 år
Antalet medlemmar (2016): 145 (därav 19 familje-, 6 organisations- och 8 studentmedlemmar)
Antalet volontärer: 41