Vi gillar (g)ulliga baby alpacka!

Mysiga plädar skänker lugn och harmoni. Vackra plädar skapar en varm, inbjudande atmosfär i ditt hem. Plädar av alpackaull från danska ELVANG är både härligt mysiga och lyxigt eleganta – och de ger dig ett gott samvete!

Alpackaull

Plädarna består av den utsökta alpackaullen, en av världens finaste ull. För att även kunna erbjuda mer prisvärda plädar blandas alpackaullen med en mindre andel fårull. Plädarna bibehåller då sin speciella mjukhet men är inte lika svävande fjärilslätta som plädar av enbart alpackaull.

elvang sortiment

100 % ull av baby alpacka

Plädar av baby alpackaull har den allra högsta kvalitén. De är extra fina och nästan silkeslena. De känns lika skönt mot kroppen en tidig vår som en kall vinterdag.

En alpacka kan bli upp till 20 år gammal. Med två år börjar den bli vuxen och då klippts den försiktigt för första gången. Det är denna ull som har en extra fin kvalité. Egentligen borde man inte benämna denna ull för ”baby-alpacka” utan för ”tonårs-alpacka”. Att marknadsföra kombinationen ”silkeslen” och ”tonåring” är dock ingen smart idé?

Det fina med alpackaullen

  • Fibrerna är delvis ihåliga. I samspelet med kroppsvärmen uppstår en termisk effekt som ger en skön och behaglig värme.
  • Det är den enda ull som är fri från lanolin, ett ämne som kan framkalla allergiska reaktioner.
  • Ullen är så fin att den nästan inte alls noppar.

elvang pläd beige elvang pläd plommon elvang pläd svart-grå

ELVANG bryr sig

Tina och Lasse Elvang som driver ELVANG Denmark A/S bryr sig om de människor i Perus Anderna som sköter alpackorna och förvandlar ullen till deras underbara plädar. Att även ta ansvar för djuren och miljön är självklart för dem.

Som Fair Trade-medlem i WFTO väljer ELVANG sina producenter och handelspartner med omsorg; samarbetet präglas av Fair Trades 10 principer. Kvalitet, tradition och socialt ansvar går hand i hand; resultatet är bl. a. de sköna plädar som vi på Klotet gärna tar in i vårt sortiment.

alpacka peru

Vill du veta mer om de gulliga alpackorna? Det finns alpackor även i Sverige och Svenska Alpackaföreningen har många svar!

 

, , , , ,

Kommentarer inaktiverade.